waar het samenhorigheidsgevoel net dat ietsje meer is

Speelclub
De jongsten zijn welkom bij de speelclub (6-9). Samen met de leiding duiken ze onder in een fantasiewereld van bosberen, prinsen en prinsessen en indianen. Ze kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Op bivak vallen ze in slaap bij een verhaaltje van de leiding.
Rakwi
De 9- tot 12-jarigen hangen samen met hun rakwileiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.
Tito
De tito's (12-14) trekken eropuit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch tito’s…

 

Keti
De keti's (14-16) trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzak en kompas of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Het zijn rasacteurs en het duurt vast niet lang voor hun eerste fotoroman verschijnt in een zelfuitgegeven ketiblad. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudste afdeling, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel. Omdat we het belangrijk vinden dat ook deze leeftijdsgroep nog volop kan genieten van het Chiroleven proberen we ze elk jaar deze ervaring mee te geven.
Leiding
Is het onderste uit de kan halen
om samen met je gasten plezier te maken
en toffe activiteiten te doen.
Leiding zijn is tijd en energie steken
in je afdeling
en je leidingsploeg;
en allerhande cursussen volgen
omdat het altijd nog net iets beter kan.
Op die manier wil ik
werk maken van goede Chiro.
Met vallen en opstaan
wil ik alle kinderen en jongeren
graag zien
en hen laten voelen dat ze welkom zijn.
Vooral wil ik opkomen
voor de zwaksten en de kleinsten,
in de Chiro en daarbuiten,
omdat elke mens
evenveel kansen moet krijgen
om gelukkig te zijn.
Zoekend en twijfelend
wil ik deze droom,
zichtbaar maken en vertalen,
met respect en eerbied
voor ieders overtuiging.
Zo wordt leiding zijn
meer dan SPELEN
en VRIENDEN MAKEN,
maar een manier van leven

oud-leiding

Wij zijn de oud leiding en symphatisanten van Chiro Don Bosco. En soms willen wij ook wel eens terug keren in de tijd. Het kind in ons bovenhalen, spelen, op tocht gaan, op weekend gaan, "èèn" pintje drinken, eens lekker gaan eten,...

 

Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten kan je je inschrijven op onze website!

Enkele redenen om je in te schrijven voor onze website

  • Niet enkel de leden en de leiding van de Chiro voelen zich betrokken bij het leven van Chiro Don Bosco.  Heel veel anderen volgen geïnteresseerd de gang van zaken, zij het vanop afstand, niet in het minst de oud-leiding.

  • Enkele keren per jaar organiseren we leuke activiteiten waar je als oudleid(st)er of symphatisant kan aan deelnemen.

  • Je kan foto 's bewonderen van vroeger tot nu ook de films zullen op termijn online staan, enkel nog een beetje geduld want dit vergt heel wat tijd en werk.

  • Als je ingeschreven bent op de website ontvang je automatisch alle nieuwsbrieven en komende activiteiten.

  • ...