Welkom

Zaterdag 10 februari

(17 h – 21 h)

@Don Bosco Centrum

Bier en kaas?

Kaas en wijn, dat kent u natuurlijk. Deze overgewaaide Frans-chauvinistische traditie staat meestal garant voor een gezellige avond.
Maar bier past veel beter bij kaas, want naast dat zweempje zuur vind je bij bier ook vaak een scherpe bitterheid die perfect past bij kaas.

Ontdek het zelf aan de hand van 3 verrassende gangen met smaakcombinaties u voorgesteld door de oud-leiding van Chiro Don Bosco onder begeleiding van Elsen kaasambacht.

Een goede kaasschotel samenstellen vraagt wel wat denkwerk. Er bestaan immers zoveel kazen. En ze verschillen allemaal van smaak. Welke kaas gaat bij welke kaas? De eigenaars van Elsen kaasambacht staan ons daar ook  met raad en daad in bij. Bij het nuttigen van een kaasschotel volgt men ook een volgorde. Eerst komt de meest zacht smakende kaas aan bod, om te eindigen met de meest sterke smaak.

Ons kaasbuffet  wordt dan ook  rond een thema opgebouwd.  Dit jaar kozen we voor ‘bier van bij ons’  Bier en kaas zijn namelijk voor elkaar geboren, een authentiekere combinatie van vakmanschap bestaat haast niet. Het hoort al eeuwenlang tot de favoriete geniet-combo’s van de Belg. De abdijpaters gaven al het voorbeeld door bewust zelf gebrouwen trappistenbieren en abdijbieren te combineren met kaas. En hoewel kaas en bier al eeuwenlang een bekende combinatie is, wil dat niet zeggen dat het niet meer kan verrassen. Als je verschillende kazen aan verschillende biersoorten koppelt,kan je eindeloos veel nieuwe smaken ontdekken.

Logo Elsen kaasambacht
Logo Prik & tik